Tavaszi levertség – a szervezet tél utáni, természetes reakciója?

Egy hosszú tél után amennyire várjuk a napsugarakat hozó tavaszt, szervezetünk legtöbbször épp annyira nincs felkészülve rá. 

E váltás elsősorban a hormonháztartásban bekövetkezett változás miatt sem lehet gördülékeny. Télen, a fényhiány miatt, okos szervezetünk több melatonint (alvási hormont) és szerotonint (boldogsághormont) termel, hogy alkalmazkodva a zordabb évszakhoz, normál életvitelünket testileg és lelkileg is folytathassuk.

Aztán eljön a várva várt tavasz, amikor a hosszabban előbújó napfény hatására csökken a melatoninszint, ám szervezetünk még nem áll készen a megváltozott körülményekre, és ezt bágyadtsággal, aluszékonysággal, ízületi fájdalmakkal, fejfájással, esetleg szédüléssel adja tudtunkra. Fontos tehát hangsúlyozni, hogy a tavaszi fáradtság nem betegség, hanem a szervezet természetes reakciója, amikor a természet a téli évszakról tavaszra vált át. 

Előzd meg a tavasz eleji álmatlanságot, esetleges hangulatingadozásokat a Depresszió, álmatlanság és stressz elleni havi csomagunkkal, és tegyél meg mindent a jobb közérzetért és a pihentető alvásért!

Tehát az első, fiziológiai okot kipipáltuk. Miért köszöntjük továbbra is leverten az annyira várt kikeletet?

Egy következő ok a téli táplálkozásban keresendő, ami szintén természetes folyamat. Télen ugyanis jobban kívánjuk a zsírosabb, nehezebb, laktatóbb ételeket, amelyekkel több kalóriát gyűjthetünk ahhoz, hogy “testileg-lelkileg megbírkózzunk” a kinti hideggel, ennek eredményeként tavaszra nemcsak pár kilóval súlyosabbak, de vitamin- és ásványianyag-hiányosak is lehetünk. Az az időszak, amíg a télen lecsökkent gyümölcs- és zöldségfogyasztást újra egyensúlyba állítjuk, fáradtságról, levertségről, ingerlékenységről szólhat. 

Vitalitásunk megőrzése és az immunerősítés tehát úgy télen, mint tavasszal is nagyon fontos, erre pedig a Székely Gyógykeserű Immunerősító Gyógycsepp kiváló támogatást nyújt.

Télen sokaknál a mozgásformák is háttérbe szorulnak, ami egy harmadik oka a tavaszra kialakult levertségnek.

Jó hír viszont, hogy tavasszal az életmódbeli változtatás is természetesen jön!

Amint megjelennek a tavasz első idénygyümölcsei és zöldségei, természetes módon késztetést érzünk arra, hogy több friss, ropogós, természetes vitaminforrást fogyasszunk.

Ha emellé még a biciklit és a görkorcsolyát is elővesszük, esetleg túrabotot ragadunk, vagy futócipőt húzunk, máris könnyedén magunk mögött hagyjuk a tavasz eleji erőtlenséget, kedvtelenséget. Arra azért figyeljünk, hogy edzettségi szintünknek megfelelő mozgásformát válasszunk, és gondoskodjunk arról, hogy mindig legyen otthon gyógynövény krémünk a téli pihenő után ébredező izmaink és ízületeink természetes ápolására. 

Gyógybalzsamainkkal a mozgás valóban öröm és fájdalommentes lehet!

Ehhez válaszd a négy balzsamot (Hargitai Gyógyfüves Elixír, Székelyföldi Mesterbalzsam, Erdő Kincse Elixír és Magashegyi Árnika) tartalmazó, kedvezményes árú csomagunkat.

Tehát egyszerű a recept a tavaszi fáradtság leküzdésére: táplálkozzunk vitaminban gazdagon, mozogjunk minél többet (ha tehetjük, akkor a természetben) és használjunk egészségünket, fittségünket támogató természetes kiegészítőket, gyógykészítményeket.

A Székelyföldi Mesterbalzsam gyógykeserűi, teái és balzsamai a gyógynövények erejét életre keltve járulnak hozzá immunrendszerünk egészségének megőrzéséhez.

Rendelj weboldalunkról, vagy hívd a 0751 389 842-es telefonszámot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart